Teste de logica

Cu testele de logica ne confruntam inca de la cele mai fragede varste. Acestea sunt adaptate pentru fiecare categorie de varsta: copii, adolescenti si adulti. Aceste teste de logica sunt foarte utile pentru fiecare individ in parte pentru ca ii ajuta sa isi dezvolte capacitatea de a gasi solutii in anumite situatii.

Copiii sunt incurajati de parinti inca de cand sunt mici sa efectueze teste de logica pentru a le dezvolta capacitatea de gandire si de percepere a lucrurilor. Un exemplu de astfel de joc este constituit dintr-o placa care are niste gauri cu forme diferite (patrate, cercuri stele, triunghiuri, ovale, etc). Copilului ii sunt date niste forme care trebuiesc introduse prin aceste gauri. Astfel, copilul este incurajat sa isi puna mintea la contributie intrucat formele si gaurile trebuie potrivite.

Pentru persoanele adulte testele de logica sunt sub forma de intreabri. Aceste teste logice sunt compuse din intrebari cu o singura varianta de raspuns. Sunt intrebari din matematica, in care raspunsul trebuie indicat dupa o serie de calcule care trebiesc efectuate in minte fara ajutorul unui calculator. Alte intrebari ale testelor logice implica analiza unei situatii si oferirea unei rezolvari in functie de ipotezele oferite.

Multe companii apeleaza la efectuarea testelor logice pentru cei intervievati in scopul de a descoperi modul cum acestia se descurca in analiza unor situatii. Pentru a trece cu bine testele logice trebuie sa fiti foarte concentrat asupra intrebarilor pentru a gasi solutia corecta. De asemenea este recomandat ca dupa ce ati terminat toate intrebarile sa reveniti asupra acestora pentru a fi sigur de raspunsul corect. Testele de logica sunt importante si la admiterea in cadrul unei facultati, universitati etc. In tara noastra, testele de logica reprezinta primul pas pentru admiterea in Magistratura.

In cazul in care nu stiti un raspuns este mai bine sa treceti la urmatoarea intrebare pentru a nu pierde timpul pus la dispozitie, care in general este cuprins intre 20 si 30 de minute. Puteti efectua teste logice online pe internet. Exista numeroase site-uri care va pun la dispozitie teste logice captivante.

Testele de logica exista de cel putin sase sute de ani. Ele implicau raspunsuri al caror indiciu era chiar la suprafata cerintelor si intrebarilor. Ele s-au nascut din ghicitori si anagrame. Testele de logica sunt creative, necesita atentie, memorare si implica, in unele cazuri, intreg procesul de gandire. Ele sunt interesante prin prisma fapului ca sunt diferite de restul testelor. Ele promoveaza matematica, abilitatile de a jongla intre creativitate si trasee bine definite de inteligenta.

Pot fi si artistice, pot implica desene si imagini, pot fi complexe rezolvandu-se prin mai multi pasi sau simple, rezolvandu-se dintr-un singur pas. Testele de logica ajuta utilizatorii sa adune toate informatiile intr-un ritm alert si sa le puna in miscare pe baza cerintelor date. Acestia trebuie sa lucreze pe baza detaliilor date, sa isi foloseasca memoria, atentia si capacitatile de a gandi pe text sau imagini.

Acestea constau in retinerea informatiilor primite exact in ordinea in care acestea au fost date. In felul acesta creierul este stimulat si utilizat in asa fel incat sa se obtina rezultatul dorit. Rolul acestor teste de logica este de a imbunatati functia de memorie, de a testa capacitatea de gandire, atentia, de a ajuta la ameliorarea oboselii mentale, de a va ajuta sa invatati mai eficient.

Daca sunteti fan al jocurilor si testelor de logica, evitati obiceiurile rele care va pot distruge din celulele creierului: droguri, tutun, alcool etc. De asemenea, evitati starile de oboseala, insomnia, depresia etc. In plus, testele de logica sporesc puterea creierului. Fie ca este vorba de un set de indicii care trebuie urmate pentru a afla rezultatul, fie ca este vorba de teste care implica utilizarea de numere ele va ajuta sa va organizati gandurile astfel incat sa obtineti rezultatul necesar.

Pentru ca testele sa aiba rezultate corecte ele trebuie sa fie realizate in mod corect. Eliminati optiunile. Analizati fiecare indiciu individual, apoi analizati-le impreuna. Pentru ca testele de logica sa fie rezolvate este necesara o gandire dincolo de bariere. Intai cautati sa obtineti imaginea de ansamblu pentru a observa ce rezultat se asteapta de la dumneavoastra. Abia apoi luati indiciile la rand si analizati-le.