Teste de geografie

Alaturi de testele de inteligenta si testele de geografie sunt foarte cautate in randul oamenilor, in special de cei pasionati de geografie si mediul inconjurator. Exista foarte multe persoane care sunt pasionate de geografie si vor sa posede cat mai multe cunostinte despre tot ceea ce tine de Pamant. Pentru a-si verifica aceste cunostinte multi dintre ei efectueaza tot felul de teste de geografie pe diferite domenii: tari, capitale, forme de relief, atractii turistice si altele.

Exista teste de geografie sub forma de intrebari cu variante de raspuns, dar exista si jocuri care va pot pune la incercare cunostintele dumneavoastra despre geografia mondiala, din punct de vedere fizic, politic si economic. Pot exista mai multe feluri de teste de geografie. Multe dintre ele se axeaza pe cunoastea capitalelor statelor lumii sau a unui continent anume in particular. O intrebare ne este data iar noi trebuie sa alegem capitala corecta din trei sau mai multe variante de raspuns.

Un altfel de test de geografie este sa identificam steagul unei anumite tari, sau sa identificat tara unui anume steag. In ceea ce priveste jocurile de geografie acesta alege aleator o tara de pe intreg globul iar noi trebuie sa facem un click pe harta Pamantului in locul unde credem ca este pozitionata tara respectiva. Cu cat indicam cat mai exact locul in care se afla tara cu atat punctajul pe care il primim este mai mare.

Un altfel de test de geografie se refera la identificarea anumitor atractii sau nume de forme de relief (munti, podisuri, campii, delte) sau ape (rauri, fluvii, mari golfuri). Efectuand cat mai multe teste de geografie te poate ajuta sa dobandesti cat mai multe cunostinte in acest domeniu.

Ce am prezentat mai sus au fost testele de geografie cu un nivel de dificultate nu foarte ridicat. Testele de geografie mai complicate sunt compuse din intrebari mult mai dificile despre geografia unei anumite tari. Spre exemplu testele de geografie despre Romania includ intrebari despre inaltimi ale culmilor muntoase, fauna, tipuri de sol, industrie, economie, lacuri si asa mai departe.

Oamenii gasesc in testele de geografie o importanta modalitate de a-si testa cunostintele despre tipurile de relief existente, clima, populatie, materialele si resursele de pe glob. Este important de retinut ca testele de geografie nu se refera numai la nume de munti si de orase, de capitale si de tari. Ele se refera la tot ceea ce ne inconjoara: oameni, locuri, fenomene meteorologice, descoperiri etc.

Testele de geografie se refera la treptele de relief, la asezari umane, la fenomenele Pamantului, la flora si fauna, la hidrologie etc. Asadar, in testele de geografie se intalnesc intrebari referitoare la inaltimi de munti, dealuri, podisuri, la locatia acestora, la tari, orase, capitale etc. In ceea ce priveste asezarile umane se pune accent si pe ocupatiile oamenilor din anumite zone, de traditiile si de cultura zonelor respective.

Fenomenele Pamantului se refera la toate trasaturile climatice, temperaturi medii (minime si maxime) pentru anumite zone de pe Pamant, la cantitatile de ploi si de ninsori din anumite zone, dar si la relatiile dintre om si mediu. In functie de aceste intrebari putem sa delimitam testele de geografie de avansati si de incepatori. Mai mult, acestea privesc si latura geologica.

In studiul geografiei si in testele de geografie sunt foarte multe intrebari referitoare la formatiuni geologice, la vulcani, eruptii cunoscute de-a lungul timpului, la denumirile unor tipuri de soluri etc. Testele de geografie cuprind si informatii referitoare la flora si fauna. Acestea re refera la zonele in care intalnim anumite specii, la factorii care au dus la disparitia, popularea, diminuarea acestora.

Testele de geografie au si foarte multe intrebari legate de hidrologie. Reteaua de apa a lumii este un aspect foarte important. Oceanele, marile, fluviile, raurile, lacurile etc au un rol foarte important in viata noastra de zi cu zi. Pornind de la procurarea hranei, de la a stii cu ce ne hranim si din ce parte a lumii provin acestea si terminand cu punctele de atractie turistica.

Oricare ar fi situatia, oamenii trebuie sa cunoasca lumea in care traiesc. Pentru noi, romanii nu este importanta numai tara noastra, ci intreaga lume, iar testele de geografie ne pot ajuta s-o cunoastem mai bine.